Bemutatkozunk

Az üzlet

a történet….

Korábban a SZÜV Rt-nél a PC szervizben dolgoztam, majd a cég egri telepének felszámolása után az Egervin Borgazdaságnál szervizesként üzemeltettem az akkor még országos hálózattal rendelkező nagyvállalat számítástechnikai berendezéseit. A rendszer- és tulajdonosváltás után a sorozatos létszámleépítések miatt 1993-ban kényszervállalkozó lettem. Mivel az Egervin még igényt tartott a munkámra, külsősként továbbra is elláttam a cég – már kisebb mennyiségű – berendezéseinek üzemeltetését. Több szabadidom lett, nekifogtam a vállalkozásom fejlesztésének. Az ismerősök, és az alakuló kis cégek számítástechnikai igényeit próbáltam kielégíteni. Megrendelésre számítógépeket, leporellót, kellékanyagokat szállítottam, és szervizeltem az eladott berendezéseket.
Egyre nagyobb kereslet mutatkozott jó számítástechnikai szakember iránt, így 1997 júniusától már alkalmazottat is foglalkoztattam, aki korábbi években nálam töltötte a szakmai gyakorlatát. Egyre több ember rendelkezett otthoni számítógéppel, és folyamatosan nőtt az igény a számítógépek beszerzésére, régi gépek fejlesztésére, javítására, kellékanyagok biztosítására. Ekkor jött az elhatározás és 1997 augusztusában számítástechnikai üzletet nyitottunk Egerben a Kertész út 25. szám alatt, nem messze a belvárostól. A döntés jónak bizonyult. Akkoriban még csak 3-4 számítástechnikai üzlet volt a városban, főként a megszűnt SZÜV Rt dolgozói által alapított cégek.

A TPC Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot (rövid néven: TPC Kft.) 1997. november 16-án alakítottuk meg feleségemmel, és azóta is családi vállalkozásként üzemeltetjük.

1998-tól folyamatos fejlődés jellemezte cégünket egészen 2004-ig. Évről-évre újabb alkalmazottakat vettünk föl és folyamatosan bővítettük az árukészletet, valamint szolgáltatások körét. Különösen nagy figyelmet fordítunk azóta is a ügyfeleink kellékanyaggal (festékszalag, tintapatron, toner, irodai papíráru) történő ellátására.

1999-ben új, saját tulajdonú üzlethelyiségbe költöztünk, a Csiky Sándor utca 48-50. alá, ahol azóta is az ügyfelek rendelkezésére állunk. Az új üzletet is hamar kinőttük, és az épületben újabb helyiségeket bérlünk a szerviz és az irodai háttér részére.
A TPC három dolgozója sikeres vizsgát tett, melynek következtében elnyertük a Panasonic és Xerox irodatechnikai berendezések garanciális szervizének ellátását Heves megye területén, amit időközben már nem látunk el.
Ettől az évtől a cég jogosult a Krone által 20 év rendszergaranciát biztosító számítógép hálózatok építésére is. A megye területén ezekben az években több tucat számítástechnikai hálózat teljes kiépítését végeztük el a vevők megelégedésére.
Nagy hangsúlyt fordítunk a dolgozók képzésére. Folyamatosan támogatjuk tanfolyamokon, előadásokon való részvételt, vizsgák elvégzésének lehetőségét. Csak úgy tudjuk ügyfeleinket folyamatosan gyorsan és hatékonyan kiszolgálni, ha folyamatosan naprakész jól használható tudással rendelkeznek embereink.

2003-tól a Samsung irodatechnikai berendezéseinek (monitorok, nyomtatók, multifunkciós berendezések) garanciális és azon túli szervizelését is ellátjuk a megye egész területén.

2004-ben 15 alkalmazottat foglalkoztattunk az üzletben és a szervizben, valamint 4 gépjárművel láttuk el szerződéses partnereinknél vállalt karbantartási és rendszergazdai munkákat, kellékanyaggal történő ellátásukat.
Azóta elsősorban a gazdasági körülmények és a nagy mennyiségű konkurencia megjelenése miatt enyhe forgalom visszaesést tapasztalunk, ugyanakkor töretlen az igény a szolgáltatásaink iránt a cégek részéről. Aki velünk köt szerződést, nem csak egy rendszergazdát kap, hanem egy komplett csapatot, 5-6 szakember tudásával. Folyamatos kellékanyag ellátást is biztosítunk.
Újabb és újabb területeken próbáljuk fejleszteni cégünket. Így kezdtük közösségi épületek, elsősorban templomok hangosításának telepítését. 2008-tól a méltán híres BOSE cég hangtechnikai berendezéseit is forgalmazzuk. Üzletünkben kipróbálhatók a “Personal Audio” termékcsalád nagy része, fejhallgató, számítógépes hangrendszerek. Vállaljuk BOSE házimozi rendszerek igény szerinti telepítését is, legújabban pedig zenészek és zenekarok részére értékesítünk nagyszerű hangzású, könnyen szállítható hangrendszereket, továbbá vállaljuk rendezvények események hangosítását is.

Jelenleg 9 fővel látjuk el tevékenységünket, ebből 2 fő cégvezetés, 2 fő az értékesítési feladatokat végzi és 5 szervizes szakember javítja, üzemelteti a számítógépeket, irodatechnikai berendezéseket akár ügyfeleink telephelyén, ahova a kiszállást 4 gépjármű segítségével tudjuk megoldani.

Igyekszünk ügyfeleinknek mindig jó minőségű, lehetőleg a legoptimálisabb és költséghatékony megoldásokat szállítani.

Munkánk a számítástechnika, szenvedélyünk a hangtechnika.

Tóth Péter

A csapat

 

Tóth Péter
tothcs
Tóth Péter
ügyvezető
Tel: 36/516-162
Tóth Péterné
ügyvezető
Tel: 36/516-162
kelement
nadasdit
Kelemen Tamás
boltvezető
Tel: 36/516-160
Nádasdi Tamás
szerviz technikus
(nyomtatók, fénymásológépek,
multifunkciós berendezések, faxok)
Tel: 36/516-161
birinyiv
kozmacs
Birinyi Viktor
szerviz technikus
(számítógépek, hardware, software)
Tel: 36/516-161
Kozma Csaba
szerviz technikus
(számítógépek, hardware, software)
Tel: 36/516-161
szalmasik
koczkaa
Szalmási Krisztián
szerviz technikus
(számítógépek, hardware, software)
Tel: 36/516-161
Koczka Ádám
szerviz technikus
(számítógépek, hardware, software)
Tel: 36/516-161
 profil
Szamkó Enikő
értékesítő
Tel: 36/516-160